Wysłany: Sob 25 Mar, 2006 19:50 The Elder Scrolls IV Oblivion
Witam Wczoraj nabyłem nowa gre The Elder Scrolls IV Oblivion
Pierwszo podam czesci mojego blaszaka :
-Płyta Główna - Asus A8R32-MVP Deluxe ATI XPress 3200 CrossFire (RD580)
-Procesor - AMD Athlon 64 4000+ (Socket 939) San Diego
-Karta Graficzna -Radeon X1800XT Asus 512MB VIVO pod CrossFire znaczy sie dwie takie
-Pamieci Ram - GeIL Dual 2 x 512MB UltraX PC-400 CL2
-Dysk Twardy - 2x Raptor 150GB SATA
-Zasilacz - Thermaltake PurePower 350W Fanless - 0 dB
No i na moim sprzecie odpaliłem gierce na full detalach wszystko high oczywiscie tesowałem The Elder Scrolls IV Oblivion na efektach HDR I jakby przedstawic gra jest poprostu piekna Grafika w grze daje niezle po oczach wszystko wydaje sie realne choc w niektórych momentach fps-y mi spadaja do absurdalnych 12 ale zazwyczaj mam 50-60 fps-ów
Zamieszcze pare screenów z gry jak u mnie to wyglada tylko niestety screnny trzeba sciagac Polecam Wszystkim te gre
Narazie grafika bije na kolana FEARA ale zobaczymy jak wyjdzie długo wyczekiwany Gothic III i jeszcze bardziej UT2007 ale na ta dróga gre juz sobie zmienie kompa na lepszego aby było 100 FPS
Co tu duzo mowic, gra jest swietna... ale niestety nei bede jej posiadal nie stac mnie na orginal ani na lepszego kompa, u siebie wyciagne mzoe 2 FPS-y w samym menu gry a co dopiero jak odpale... to zapomnijmy... heh... ale fajnie chociaz na screeny popatrzec...
Ostatnio w jakie gry gralem to takie jak hl2, czy far cry..
zainstalowalem, popatrzylem na grafike i usunalem
W hl2 to dluzej sie na menu patrzylem niz gralem, bo woda mi sie podobala , ogolnie to lubie sie na wode patrzec i dlatego bede musial zainstalowac ta gre na swoim sprzecie i wycisnac kilka fps patrzac sie na wode:D
_________________ ''A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych, przez tych, którzy nie słyszeli muzyki. " F. Nietzshe.
tylko ze przedstawienie przestrzeni IMO jest o wiele lepsze w Far Cry, ktory ma kilka lat wstecz w stosunku do obvilitona.
Pozatym uwazam, ze silnik jest skaszaniony jak w mało ktorej grze. Wymagania są poprostu CHORE!
A kogo nie stać na taki komputer, lub ma dosyc inwestowania bez konca w najnowszy sprzet za 6-8 tys złotych tak, zeby kolejna gra ktora wyjdzie, znow jego wydajnosc rzuciła na kolana to polecam kupić X360.
Za ten sprzet co ma cashreen to ja bym dostał X360 w wersji Premium, do tego HD TV na jakieś 25cali samsunga i jeszcze by mi starczyło na jakiegoś kompa, ktory by był do wszystkiego oprocz grania.
Ostatnio w jakie gry gralem to takie jak hl2, czy far cry..
zainstalowalem, popatrzylem na grafike i usunalem
W hl2 to dluzej sie na menu patrzylem niz gralem, bo woda mi sie podobala , ogolnie to lubie sie na wode patrzec i dlatego bede musial zainstalowac ta gre na swoim sprzecie i wycisnac kilka fps patrzac sie na wode:D
bedziesz sie miał na co patrzec bo tam jest okropnie duzo wody i woda jest przesliczna na ostatnim scerennie widac piekno wody
może zostań marynarzem ?
haha, a chcialem isc do marynarki wojennej:P
Nie wiem, jakos mnie fascynuje piekno wody w grach
A tak wogole to faktycznie silnik jest skaszaniony w tej grze.. malo kto bedzie mogl popatrzec na ta piekna grafike
_________________ ''A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych, przez tych, którzy nie słyszeli muzyki. " F. Nietzshe.